Käyttöoikeudet ja käyttäjäroolit

Last updated: August 14, 2025

Teamspective-käytön vaikutukset voivat olla koko organisaatiossa ja tuottaa tietoja, jotka voivat olla henkilökohtaisia ja arkaluonteisia, esimerkiksi sitoutumistuloksia ja henkilökohtaista palautetta.

Vaikka suosimme mahdollisimman avoimuutta luottamuksen rakentamiseksi ihmisten välillä, on tilanteita, joissa käyttäjän näkyvyyttä ja pääsyä on rajoitettava. Lisäksi on yleistä käytäntöä rajoittaa sovelluksen sisäistä hallintaa periaatteen mukaan 'vähiten oikeuksia', mikä tarkoittaa, että käyttäjällä tai entiteetillä tulisi olla pääsy vain tarvittaviin tietoihin, resursseihin ja sovelluksiin tehtävän suorittamiseksi.



Käyttäjäroolit Teamspectivessä

Teamspectiivellä on 4 pääkäyttäjäroolia ja 1 ryhmään liittyvä rooli:

👑 Työtilan ylläpitäjä

Ylläpitäjät, joilla on näkyvyyttä ja hallintaa kaikesta Teamspectivessä.

👁 Työtilan tarkkailija

Tällä roolilla on laaja näkyvyys Engagement, 360 Palautteen, Yhteistyön ja Keskusteluiden osalta. Heillä ei ole pääsyä käyttäjänhallintaan tai asetuksiin. He voivat käynnistää 360-palautepyyntöjä kaikille käyttäjille. Tämä on täydellinen rooli HR-liiketoimintakumppanille.

🔍 Työtilan analyytikko

On laaja pääsy Engagement-tuloksiin ja kommentteihin, sekä Yhteistyön tuloksiin. Heillä ei ole automaattisesti pääsyä 360 Palautteeseen. Heillä ei ole pääsyä käyttäjänhallintaan tai asetuksiin. Tämä rooli on täydellinen esimiehelle tai HR-analyytikolle.

👱 Työtilan jäsen

Kaikki käyttäjät, joille ei ole annettu lisäoikeuksia, ovat oletuksena Työtilan jäseniä. Heillä on pääsy oman ryhmänsä sitoutumistuloksiin ja kommentteihin, jotka on jaettu ryhmän jäsenille. Heillä on pääsy omaan 360-palautteeseensa. Heillä on pääsy omaan Verkosto-profiiliinsa, jos he osallistuvat Yhteistyöverkoston tutkimukseen.

👕 Ryhmän ylläpitäjä

Tämä rooli antaa Workspace-jäsenelle laajemman näkyvyyden ja hallinnan, mutta rajoittuu vain valittuihin Ryhmiin. He voivat hallita ryhmän jäseniä ja luoda uusia ryhmiä. Heillä on näkyvyys kaikkiin alaryhmän osallistumistuloksiin ja kommentteihin, jotka on jaettu ryhmän ylläpitäjille tai ryhmän jäsenille. He eivät näe 360-palautetta tai keskusteluja. Tämä näkyvyys hallitaan Hallintaoikeuksien kautta. Tämä on hyvä rooli tiiminvetäjille ja toiminnon johtajille.



Yleiskatsaus käyttäjien oikeuksiin

Alue

👑 Työntekijän workspace

👨‍💼 Työntekijän workspace

Käyttäjän hallinta

Engagement results & comments

Täysi pääsy.

Ei pääsyä



käyttäjäroolien hallinta

Pääkäyttäjäroolit voidaan hallita jäsensovelluksessa:

Rooli Ryhmän ylläpitäjä voidaan hallita ryhmän hallinnassa:



Hallinnan oikeudet

Kun oikeuksia annetaan, hallitseva henkilö voi:

• Tarkastella 360-palautetta (julkaistua tai julkaisemattomana)

• Hallitse 360-palautetta (muokkaa, avaa uudelleen, poista, julkaise)

• Näytä ei-yksityinen henkilökohtainen palaute

• Näytä keskustelut

• Hallitse keskusteluja (luo, muokkaa tai lisää AI:n näkemyksiä)

Lisäoikeudet voidaan tehdä Hallinnan oikeudet-sivulla, jossa:

  1. valitset ne henkilöt, joilla tulisi olla laajennetut oikeudet (vasen sarake), ja

  2. ne henkilöt, joiden tiedot tulisi olla näkyvissä (oikea sarake).

Nämä oikeudet eivät päivity automaattisesti, jos joku muuttaa ryhmiä.